YHDISTYKSEN TOIMIJAT

2022-2023 Toimikaudelle
pj Juha Happonen 040 - 5085 845, sposti: neulaniemen.pj(at)gmail.com
varapj ei vielä tiedossa
siht sihteeri: Päivi Nuutinen 040 - 6693849 sposti; neulaniemen.sihteeri@gmail.com
JÄSENMAKSUT (15€/v) 15€/mökkikunta maksetaan tilille: FI78 1078 3000 2197 08 Viite:MÖKKIKUNNAN NIMI Rahastonhoitaja Seija Puomilahti, 045 - 1203 259

/>


TÄSTÄ ANNAT SUORAA PALAUTETTA KAAVOITTAJALLE:
https://asiointi.kuopio.fi/elomake3/lomakkeet/2078/lomake.htm
AJANKOHTAISET YLEISKAAVAT:
http://www.kuopio.fi/web/kaavoitus/ajankohtaiset-yleiskaavat
KAUPUNGINVALTUUSTO:http://www.kuopio.fi/web/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto
KUOPION KAUPUNKIYMPÄRISTÖN SUUNNITTELU: http://www.kuopio.fi/web/guest/kaupunkiymparisto/

29. tammikuuta 2013

Happos Jussin vastine kaavoitussuunnitelmaan 29.1.2013

Laitamme julkisesti esiin vastineitamme. Alueella melkein syntyneenä (äiti lähti peukalokyydillä heinäkuussa -63 niemestä laitokselle, kun lapsivedet yllättäen tulivat) ja siellä koko ikäni mökkeilleenä, retkeilleenä, kalastelleena, marjastaneena ja liikkuneena minulla on sanottavaa:

1. Alueen olemassaoleva historia ja luonto voi antaa hyvät suuntaviivat kuuntelevalle kaavoitukselle, joka tekee ainutlaatuisen alueen säilyttäen vanhaa ja soveltaen uutta sopusoinnussa keskenään.

2. Alueesta voisi tulla suomen ensimmäinen ekologinen uusi luontoon mukautunut kaavoitusalue. Teemalla: asuminen ja kaavoittaminen sopusoinnussa luonnon ja alueen entisen historian kanssa. Tähän voisivat kuulua mm. seuraavat kaavoitusta ja rakentamista edistävät toimet:
2.1. Jätevesirakentamisessa jätetään mustien jätevesien rakentaminen kokonaan pois, ja alueen asutus ohjataan tekemään buokäymälöitä pientaloihin ja kerrostaloihin. Aivan uutta ja uraauurtavaa ajattelua, joka säästää yleisesti luonnonvaroja ja myös Kallavettä ja alueen jätevesipuhdistuksen kapasiteettia!
2.2. Alueella suositaan nollaenergiatalorakentamista
2.3. Alueella suositaan uusia innovatiivisia energia ja lämmitysratkaisuja


3. Alueen kaavoitusprosessista voisi tulla malliesimerkki oppivalle kaavoittamiselle, missä alueen asukkaita, käyttäjiä ja maanhaltijoita sekä aluetta käyttäviä järjestöjä, kouluja, päiväkoteja ja yhteisöjöä kuunneltaisiin entistä perinnettä paljon paremmin. Tyytyväisten ihmisten Kuopio! Tyytyväisten ja aktiivisesti kaupungin kehityksessä mukana olevien kaupunkilaisten Kuopio - on tulevaisuuden brändi


4. Alueen luonto- ja liikunta-arvot otetaan vakavasti. Alue on Puijoa monipuolisempi, rikkaampiu, hiljaisempi, luonnonläheisempi ja erittäin arvokas vapaa-ajana aarrearkku kaikille läntisen kaupungin osien ihmisille ja myös monille kauempaakin tuleville. Sen osoittavat lukuisat hiihtäjät, marjastajat ja veneilijät


5. Kabinettisuunnittelusta todelliseen avoimuuteen ja asukkaiden mielipiteitä huomioonottavaan kaavoitukseen kiitos.

2 kommenttia:

  1. pahoittelut, jos sivumme eivät skaalaudu mobiilikäytössä näppärästi - emme valitettavasti vielä tiedä emmekä osaa, miten se toiminto muutetaan!!

    VastaaPoista